XOX dan UniComms Memulakan Kerjasama untuk Meningkatkan Gaya Hidup Digital Pelajar Universiti UCSI

XOX, penyedia kemudahan telekomunikasi Malaysia, dan UniComms International Sdn Bhd, anak syarikat UCSI Group, mengumumkan hasrat mereka untuk bekerjasama dalam perkongsian strategik yang bertujuan untuk meningkatkan pengalaman digital pelajar pendidikan tinggi di Malaysia. Inisiatif ini terletak di bawah Program MySISWA, khususnya menyasarkan pelajar dari Universiti UCSI.

Berikutan kejayaan memberangsangkan produk ‘MySISWA – Generasi Unlimited’ bersama Institusi Pengajian Tinggi Awam (IPTA), XOX dan UniComms meluaskan promosi mereka dengan memperkenalkan produk tersebut kepada Institut Pengajian Tinggi Swasta (IPTS) buat kali pertama. Kerjasama penting ini membuka pintu kepada promosi produk MySISWA, disokong sepenuhnya oleh Kementerian Pengajian Tinggi (KPT), dalam memupuk era baharu ketersambungan dan pemerkasaan digital untuk pelajar.

Kerjasama itu memberi tumpuan kepada Perkhidmatan Mudah Alih Label Putih (White Label Mobile Services), satu set perkhidmatan dan produk komprehensif yang dicipta dan disediakan oleh XOX kepada UniComms. Perkhidmatan ini termasuk panggilan telefon, pemesejan (SMS), perkhidmatan perayauan antarabangsa dan kemudahan data, yang menampilkan pelan mudah alih khusus yang ditambah baik dengan paten UniComms.

Sebagai sebahagian daripada rangka kerjasama, UniComms akan memulakan promosi dan penjualan pek ‘MYSISWA – Generasi Unlimited’ kepada pelajar UCSI. Pek khas ini menawarkan pelbagai faedah, termasuk data tanpa had, data berkelajuan tinggi dan panggilan tanpa had. Bertujuan untuk mengurangkan cabaran ketersambungan yang dihadapi oleh pelajar, pek ‘MySISWA – Generasi Unlimited’ memastikan pelajar mampu menjalankan aktiviti pembelajaran dengan lancar, menyelesaikan tugasan, menghadiri kelas dalam talian dan menstrim video tanpa had data.

“Kami teruja dengan peluang untuk bekerjasama bersama UniComms dan meluaskan jangkauan produk ‘MySISWA – Generasi Unlimited’ kepada pelajar Universiti UCSI,” kata Ng Kok Heng, Ketua Pegawai Eksekutif XOX Berhad. “Perkongsian strategik ini mencerminkan komitmen kami untuk menyediakan penyelesaian sambungan yang tiada tandingan dan memperkasakan gaya hidup digital pelajar di seluruh Malaysia.”

Kerjasama ini sejajar dengan visi bersama XOX dan UniComms untuk merevolusikan landskap pendidikan tinggi dengan memupuk persekitaran digital yang membolehkan pelajar berkembang maju daripada segi akademik dan sosial.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *