PPR Taman Harmoni Sandakan

Projek Perumahan Rakyat (PPR) Taman Harmoni di Sandakan, Sabah, adalah salah satu usaha kerajaan dalam menyediakan unit rumah yang mampu disewa untuk mereka yang berkelayakan dan berpendapatan rendah.

Projek Perumahan Rakyat (PPR) Taman Harmoni di Sandakan, Sabah, telah membuka sekitar 126 unit rumah pangsa untuk disewa kepada masyarakat setempat. Ini berlaku setelah bangunan tersebut terbiar hampir enam tahun tanpa penghuni dan mengalami kerosakan akibat vandalisme.

Sebelum ini, bangunan tersebut dijadikan sebagai blok khas untuk kegunaan kerajaan. Menteri Kerajaan Tempatan dan Perumahan Sabah, Datuk Seri Masidi Manjun, telah menyatakan bahawa Majlis Perbandaran Sandakan akan mengumumkan maklumat lanjut mengenai perbaikan kerosakan dan pemilihan penghuni yang layak dalam masa terdekat.

Maklumat lebih lanjut mengenai projek ini boleh didapati melalui Kementerian Kerajaan Tempatan dan Perumahan di Sabah. Untuk rujukan lanjut, sila kunjungi laman web Kementerian Kerajaan Tempatan dan Perumahan Sabah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *