Portal BKNS (Biasiswa Kerajaan Negeri Sabah)

Biasiswa Kerajaan Negeri Sabah (BKNS) adalah inisiatif oleh Kerajaan Negeri Sabah untuk menyediakan bantuan kewangan kepada pelajar yang layak. Syarat kelayakan termasuk had umur yang berbeza bergantung pada jenis kursus dan kejayaan akademik seperti keputusan cemerlang dalam SPM, STPM, atau setaraf. Permohonan BKNS biasanya dibuka secara dalam talian melalui laman web biasiswa.sabah.gov.my.

Semakan keputusan biasiswa juga boleh dilakukan melalui laman web yang sama atau melalui emel. Bidang pengajian yang ditaja termasuklah bidang-bidang seperti Kejuruteraan, Perubatan, Perakaunan, dan lain-lain di peringkat Diploma dan Ijazah Sarjana Muda di institusi pengajian tinggi tempatan

BKNS Portal

Portal BKNS adalah portal bantuan pendidikan yang disediakan oleh Kerajaan Negeri Sabah. Ia dicipta untuk membantu pelajar Sabah yang memerlukan sokongan kewangan untuk melanjutkan pelajaran di peringkat yang lebih tinggi.

Portal ini menyediakan maklumat mengenai syarat kelayakan, proses permohonan, dan maklumat lain berkaitan dengan biasiswa tersebut. Untuk maklumat lebih lanjut, pelajar dan penjaga boleh mengakses portal BKNS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *