Pemain Bola Sepak Sabah

Pemain bola sepak Sabah adalah atlet yang bermain untuk pasukan bola sepak negeri Sabah, biasanya dalam liga-liga profesional di Malaysia. Pasukan ini terdiri dari pemain-pemain berbakat dari dalam dan luar negeri, dan mereka berkompetisi di peringkat nasional serta kadangkala antarabangsa.

Pemain utama dalam pasukan bola sepak Sabah untuk musim 2023, termasuklah:

Ramzi Mustakim, Rawilson Batuil, Gabriel Peres, Daniel Ting, Park Tae-Soo, Farhan Roslan, Cifu, Telmo Castanheira, Jafri Firdaus Chew, Kumaahran Sathasivam, Dinesh Rajasingam, Hanafie Tokyo, Rizal Ghazali, Ramon, Amri Yahyah, Khairul Fahmi Che Mat, Gary Steven Robbat, Danial Haqim, Stuart Wilkin, Rahman Shah, Mohd Sakri, Ko Kwang-min, Darren Lok, Ummareng Bacok, Damien Lim, Dominic Tan, Azhad Harraz, Saddil Ramdani, Irfan Zakaria, Jailton Paraiba, Dirga Surdi, Maxsius Musa, Irfan Fazail, Shahrol Nizam Abd Rahman.

Anda boleh layari laman Wikipedia 2023 Sabah F.C. season untuk membuat semakan. Untuk maklumat terkini mengenai pemain bola sepak Sabah, termasuk senarai pemain terkini, prestasi mereka, dan berita terbaru, anda boleh merujuk ke sumber berita sukan atau laman web rasmi pasukan bola sepak Sabah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *